MERCATOR VELEPRODAJA NA SEJMU GASTEXPO 2024

Ponedeljek, 12. 2. 2024

Mercatorjeva Veleprodaja se je predstavila na 17. Mednarodnih strokovnih Sejmih okusov GASTexpo, ki so potekali na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Gre za najpomembnejši Horeca sejem v regiji, Mercatorjeva Veleprodaja pa je na slovenskem trgu med največjimi partnerji Horeca kupcev. Njeni poglavitni konkurenčni prednosti sta široka ponudba po konkurenčnih cenah ter geografska pokritost domačega trga s kar 13 Cash&Carry centri, ki jim zaupa že več kot 5.000 kupcev.

Mercator Veleprodaja se je na sejmu predstavila na samostojnem razstavnem prostoru, kjer so obiskovalci vse štiri dni lahko poskušali izdelke različnih dobaviteljev, kot so Mercator Emba, Radgonske gorice, PPD, Igino Mazzola, Klet Brda, Podravka, Budweiser, Neplast in blagovne znamke IP Mercator. Kot pravijo v Veleprodaji, so se potrudili, da so obiskovalcem sejma prepričljivo prikazali vse svoje konkurenčne prednosti, zlasti obsežno ponudbo pripravljenih jedi in sladkih zamrznjenih izdelkov. Sicer je v ponudbi Veleprodaje poleg omenjenega mogoče najti vse za oskrbo gostinskih lokalov: ključna osnovna živila za pripravo hrane, pijače, izdelke z ekološkimi certifikati, posebno hrano (brez glutena, brez sladkorja ...), sadje in zelenjavo, delikatesne oziroma hlajene izdelke, čistila in drugo neživilsko blago.

V okviru dogajanja je potekala tudi nagradna igra, v kateri so sodelujoči iskali odgovor na vprašanje »Koliko let je Mercator Cash&Carry že prisoten na slovenskem trgu?«. V Mercatorjevi Veleprodaji letos namreč obeležujejo okroglo obletnico, saj bo 12. decembra 2024 minilo natanko 30 let od odprtja prve veleprodajne trgovine Cash&Carry!

Kot novost je Mercator Veleprodaja letos prvič sodelovala kot partner pri tečaju Šola priprave pice in tekmovanju NAJ picopek Slovenije 2024 - za kupce v njihovih Cash&Carry trgovinah je bila prijava v šolo pice brezplačna!

Direktor področja Veleprodaje, Tomaž Blagotinšek, je povedal:

»Po vsej Sloveniji zagotavljamo najširšo ponudbo izdelkov po konkurenčnih cenah tako za trgovce, franšizne kupce in javne ustanove kot tudi za gostince. Oskrbujemo tudi največje hotele in picerije, naš moto pa je, da kupcem pomagamo uresničevati njihove velike načrte. Horeca je eden ključnih in rastočih segmentov kupcev v Mercatorjevi Veleprodaji. V centrih Mercator Cash&Carry se zavzemamo za rast in nenehno prilagajanje ponudbe gostinstvu. S svojo široko paleto izdelkov, izboljšano nakupovalno izkušnjo ter celovito oskrbo na enem mestu si prizadevamo izpolniti potrebe naših strank.«

VP GastExpo 2026

Hvala vsem, ki ste nas obiskali na sejemskem prostoru v hali A2, kjer ste našo Veleprodajo lahko še bolje spoznali, ob tem pa čestitamo tudi vsem zmagovalcem!